Klanjam ti se predragocjena Krvi Kristova, najljepši cvijete stvorenja, plode djevičanstva, neizrecivo sredstvo Duha Svetoga. Kličem razmišljajući o kapljicama djevičanske Krvi, koje je Vječna Ljubav pokrenula, a pripadale su Sinu Božjemu koje je on u svojoj osobi pobožanstvenio. Potresen sam dubokom nježnošću razmišljajući kako ste iz Srca Djevice Marije prešle u Srce utjelovljene Riječi i oživotvorene dahom božanstva postale krv jedinoga Boga.

Klanjam ti se Krvi zatvorena u Isusovom žilama, sačuvana u njegovu čovještvu kao mana u zlatnoj škrinji, spomenu vječnog otkupljenja koje je on učinio za vrijeme svoga smrtnog života. Klanjam ti se, Krvi novoga i vječnoga saveza koja si tekla iz Isusovih žila u Getsemaniju, iz njegova tijela bičevanog u pretoriju, iz ruku i nogu pribijenih na križ na Golgoti, iz njegova boka kopljem probodena. Klanjam ti se u sakramentima, klanjam ti se u Euharistiji u kojoj si bitno prisutna….

U tebe polažem svoju nadu o ljubljena Krvi Kristova, cijeno našega spasenja i naša kupelji. Teci blago u srcima koja su zalutala i omekšaj njihovu tvrdoću. Briši, o ljubezna Krvi Isusova, briši naše mrlje, spasi nas od bijesa anđela zatornika. Napoji Crkvu. Oplodi je čudotvorcima i apostolima, obogati je svetim čistim dušama koje ižaravaju božansku ljepotu.

ALBERT VELIKI