Isuse preslatki, Otkupitelju ljudskog roda, pogledaj na nas, pred oltarom tvojim preponizno prostrte. Tvoji smo, tvoji hoćemo biti; a da uzmognemo s tobom što čvršće biti sjedinjeni, evo se danas svaki od nas drage volje posvećuje Presvetomu Srcu tvojemu.

Tebe, istina, mnogi nisu nikada spoznali; tebe su, prezrevši zapovijedi tvoje, mnogi odbacili. Smiluj se jednima i drugima, predobrostivi Isuse, i sve ih privuci k svetomu Srcu svojemu.

Kralj budi, Gospodine, ne samo vjernima koji se nisu nikada odmetnuli od tebe, nego i rasipnim sinovima koji su te ostavili; učini da se ovi u kuću očinsku brzo vrate, da od bijede i glada ne poginu.

Kralj budi onima koje ili kriva mnijenja zavaravaju ili nesloga rastavlja: prizovi ih natrag k luci istine i k jedinstvu vjere, da naskoro bude jedno stado i jedan pastir.

Udijeli, Gospodine, Crkvi svojoj sigurnu i potpunu slobodu, udijeli svim narodima mir i red! Učini, da s oba kraja zemlje jedan odijekuje glas: Budi hvala božanskomu Srcu, po kojem nam je stečeno spasenje! Njemu slava i čast u vijeke. Amen.

PAPA LEON XIII.