O Isuse, posvećujem Ti svoje srce, smjesti ga u svoje. U tvome Srcu želim stanovati i po njemu ljubiti. U tvome Srcu želim živjeti nepoznat svijetu i poznat samo tebi. U tom ću Srcu crpsti žar ljubavi koji mora sažeći moje srce. U njemu ću pronaći snagu, svjetlost, hrabrost, istinsku utjehu. Kad budem malaksao ono će me oživjeti, kad budem tužan ono će me radovati. Kad budem zabrinut i nemiran ono će me smiriti.

O Srce Isusovo, neka moje srce bude oltar tvoje ljubavi, neka moj jezik razglašuje tvoju dobrotu. Moje oči neka budu stalno uprte u tvoju ranu, moj duh neka razmatra tvoja divna savršenstva, a moje sjećanje zauvijek sačuva dragocjene uspomene tvojega milosrđa. Neka sve u meni izražava ljubav prema tvome Srcu, o Isuse! I neka moje srce bude spremno na sve žrtve za tebe.

O Marijino Srce, nakon Srca Isusova najljubaznije, najsuosjećajnije, najmilosrdnije od svih srdaca, prikaži Srcu svoga Sina našu posvetu, ljubav i odluke. On će se smilovati nad našim bijedama i osloboditi nas od njih. I nakon što si bila naša zaštitnica na zemlji, o Majko Isusova, ti ćeš biti naša kraljica u nebesima. Tako neka bude. Amen.

PRIRUČNIK POČASNE STRAŽE